Продукти
-
50
г
масло
-
60
г
масло
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
червен пипер
-
2
глави
лук
-
15
г
кедрови ядки
-
1
пиле
-
1
ч.ч.
гъби
-
1
ч.ч.
ориз
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза. Нарязваме гъбите и лука на ситно и ги запържваме в малко масло. Добавяме кедровите ядки.
- След това прибавяме гъбите с лука към ориза заедно с черния, червения пипер и солта. Разбъркваме леко. Напълваме почистеното и измито пиле с оризовата смес.
- Зашиваме пилето, намазваме го с масло и го загръщаме в алуминиево фолио.
- Печем го в силно загрята фурна.
- Изваждаме го от фурната, отстраняваме фолиото и сервираме горещо.