Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
120
г
ориз
-
60
г
царевица
, от консерва
-
200
г
домати
-
160
г
лук
-
80
г
олио
-
550
г
чушки
Начин на приготвяне
- Измиваме, почистваме от семето и посоляваме отвътре пиперките. Лука нарязваме на ситно и задушаваме в олиото до омекване. По желание, заедно с лука може да сложим малко ситно нарязани моркови и целина.
- Към задушения лук прибавяме ориза, солта, черният пипер и част от доматите, настъргани на ренде. Наливаме малко вода и варим, докато оризът набъбне. Добавяме царевицата и разбъркваме добре.
- Сваляме от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз и разбъркваме.
- С тази смес напълваме чушките, нареждаме ги в тавичка, в която слагаме и останалите домати, нарязани на дребно. Наливаме гореща вода, до половината на чушките и печем ястието в умерена фурна.
- Ястието може да сварим и в тенджера на тих огън.