Продукти
-
3
стръка
магданоз
-
2
скилидки
чесън
-
2
стръка
копър
-
20
гр.
гъби
-
50
гр.
шунка
-
50
гр.
кашкавал
-
100
гр.
кайма
-
1
глава
лук
-
1
бр.
патладжан
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Разрязваме патладжана на две половинки, осоляваме го и го оставяме да престои 15 минути.
- С нож и лъжица издълбаваме хубаво половинките.
- Оформените половинки слагаме в леко посолена вряща вода, хубаво да омекнат.
- Запържваме издълбаната част заедно с лука и каймата, нарязаните шунка и гъби, копъра, чесъна и магданоза.
- С получената смес пълним патладжана и го запичаме до готовност (до златисто). Накрая добавяме настъргания кашкавала и отново запичаме до златиста коричка.
- Ястието сервираме горещо.