Палачинки с шоколад

Продукти

  • течен шоколад
    за намазване
  • 50 г масло
  • 4 яйца
  • 10 г ванилия
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 320 мл прясно мляко
  • 220 г брашно

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  2. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни, до зачервяване на палачинките.
  3. Преди поднасянето ги намазваме с течен шоколад и навиваме на рула или ги прегъваме на триъгълници. Допълнително може да гарнираме с топка сладолед и малко шоколадов топинг.