Продукти
-
200
г
грах
от консерва
-
сол
-
2
яйца
-
1
ч.л.
естрагон
-
1
връзка
магданоз
-
1
ч.л.
чубрица
-
200
мл.
кетчуп
или доматено пюре
-
1
ч.л.
черен пипер
млян
-
2,5
кг.
картофи
-
1
кг.
манатарки
-
500
г
лук
-
500
г
кайма
Начин на приготвяне
- Сваряваме картофите и ги пасираме на пюре.
- Добавяме солта, черния пипер и естрагона.
- Разделяме полученото пюре на две части.
- В едната част добавяме яйцата и разбъркваме добре.
- Слагаме нарязания на едро лук да се задуши в мазнина, към него прибавяме каймата, после гъбите и всичко останало. Тази смес също разделяме, но на две.
- В намаслена тавичка редуваме бялото пюре, каймата, после половината от жълтото, и пак кайма и накрая завършваме с пюре.
- Запичаме за около 30 минути в умерена фурна.