Продукти
-
1
щипка
сол
-
3
стръка
магданоз
-
150
г
кашкавал
-
1
връзка
пресен лук
-
60
г
краве масло
-
40
мл.
прясно мляко
-
10
яйца
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно пресния лук, и го задушаваме в част от мазнината, до полуомекване.
- Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с прясното мляко. Към тях прибавяме ситно нарязания магданоз и нарязания на парченца кашкавал. Към тази смес прибавяме леко охладеният полузадушен пресен лук.
- Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен, с останалата мазнина тиган.
- Сместа пържим от двете страни до готовност.
- Омлетът поднасяме топъл, със салата по избор.