Продукти
-
2
с.л.
зехтин
-
80
гр.
зеле
-
3
картофа
-
2
домата
-
1
стрък
праз
-
1
морков
-
1,5
глава
лук
-
150
гр.
боб
бял
-
40
гр.
ориз
-
4
листа
босилек
-
50
гр.
пармиджано
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1,2
л.
вода
Начин на приготвяне
- От предния ден слагаме боба да се накисне в студена вода.
- Нарязваме на ситно лука и праза и ги запържваме в зехтина, в голяма тенджера. Обелваме и измиваме картофите, доматите и моркова, нарязваме ги на ситно заедно със зелето. Добавяме ги в тенджерата и продължаваме запръжката бъркайки. Добавяме водата и боба, и оставяме да ври на слаб огън час и половина.
- Измиваме ориза и го посипваме върху супата. Добавяме босилека и оставяме да поври още 25 минути.
- Посипваме минестроенто с пармиджано, в момента на сервиране.