Продукти
-
250
г
прясно мляко
-
80
г
олио
-
3
с.л.
какао
, натурално
-
4
яйца
-
0,5
ч.л.
сол
-
10
г
бакпулвер
-
150
г
захар
-
350
г
брашно
- за глазурата:
-
400
г
крем сирене
"Филаделфия"
-
70
г
масло
меко
-
150
г
пудра захар
, пресята
-
20
мл.
кафе
-
1
с.л.
какао
, натурално
Начин на приготвяне
- Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани.
- В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме много добре и пълним във формички за мъфини.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
- За глазурата: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем.
- Добавяме пудрата захар, какаото, ванилията и кафето. Разбиваме добре.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).