Крем супа с диви гъби

Продукти

  • 700 г диви гъби
  • 1 глава праз лук
    (само бялата част)
  • 1 глава лук
    кромид
  • 1 литър бульон
    зеленчуков
  • 1 картоф
    , нарязан на малки кубчета
  • 1 с.л. цедено кисело мляко
    или сметана
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите, праз лука и кромид лука и ги задушаваме заедно с маслото. 
  2. Добавяме бульона и оставяме да ври за около 25 минути на слаб огън. 
  3. Отделно сваряваме картофените кубчета. 
  4. Пасираме задушените зеленчуци заедно с картофите, докато не се получи гладка хомогенна смес.
  5. Сервираме супата топла, гарнирана с лъжица цедено кисело мляко или сметана.