Продукти
-
700
г
диви гъби
-
1
глава
праз лук
(само бялата част)
-
1
глава
лук
кромид
-
1
литър
бульон
зеленчуков
-
1
картоф
, нарязан на малки кубчета
-
1
с.л.
цедено кисело мляко
или сметана
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите, праз лука и кромид лука и ги задушаваме заедно с маслото.
- Добавяме бульона и оставяме да ври за около 25 минути на слаб огън.
- Отделно сваряваме картофените кубчета.
- Пасираме задушените зеленчуци заедно с картофите, докато не се получи гладка хомогенна смес.
- Сервираме супата топла, гарнирана с лъжица цедено кисело мляко или сметана.