Продукти
-
2
моркова
(нарязани на малки кубчета)
-
500
мл.
бульон
-
1
с.л.
масло
-
2
глави
лук
нарязани на ситно
-
сол
на вкус
-
200
г
кашкавал
настърган
-
500
г
царевица
от консерва или размразена
-
1
ч.ч.
сметана
течна
-
1
картоф
(нарязан на малки кубчета)
-
черен пипер
на вкус
-
копър
на вкус
Начин на приготвяне
- В маслото запържваме лука до златисто. Прибавяме бульона, морковите и картофите, и оставяме да заври. След като заври, намаляваме котлона и оставяме да поври около 10 минути.
- След това прибавяме сметаната и царевицата. Бъркаме докато заври и изключваме котлона.
- Пюририраме в блендер. След това връщаме обратно на котлона за около 10 минути, като през това време овкусяваме със солта, черния пипер и копъра.
- Преди сервиране, поръсваме с кашкавала.