Канелони с кайма

Продукти

  • 80 г пармезан
  • 1 литър сос "бешамел"
  • 3 с.л. зехтин
  • 15 г масло
  • сол
  • 1 глава лук
  • магданоз
  • босилек
  • 300 г кайма
  • 250 г доматен сос
  • 250 г канелони

Начин на приготвяне

1. Поставяме бешамела в купа и към него добавяме половината от пармезана. Разбъркваме внимателно.

2. Задушаваме нарязания на ситно лук, заедно с босилека и малко зехтин и сол. Добавяме каймата и запържваме за около 6-7 мин. Добавяме и доматения сос и оставяме да изври водата. С така приготвения пълнеж напълваме канелоните.    

3. Намазваме форма за печене с масло и в нея изсипваме половината от бешамела. Нареждаме канелоните и ги заливаме с останалия бешамел.

 4. По желание, може да поръсим с пармезан и запичаме за около 25 минути, в предварително загрята на 220 градуса, докато се зачервят. Гарнираме с пресен магданоз.