Гювеч от пресни зеленчуци

Продукти

  • 100 г зелен фасул
  • 4 картофа
  • 2 тиквички
  • 4 чушки
  • 1 кг. домати
  • магданоз
  • 5 с.л. олио
  • 3 глави лук
  • 200 г бамя
  • черен пипер
  • сол
  • копър

Начин на приготвяне

1. Нарязваме чушките, тиквичките и зеления фасул. Обелваме и нарязваме картофите и лука на кубчета.

2. Измиваме и нарязваме бамята на парчета по 2-3 см. Нарязваме обелените домати на кубчета.

3. Посоляваме всички зеленчуци и ги разбъркваме. Поставяме зеленчуците в глинен гювеч с капак. Заливаме с олиото и затваряме капака.

4. Печем на умерена фурна, докато водата се изпари.  След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз и копър.