Продукти
-
мащерка
-
150
г
моцарела
-
150
г
кашкавал
-
риган
-
сол
-
пресен
босилек
-
5
с.л.
зехтин
-
4
скилидки
чесън
-
200
г
чери домати микс цветове
-
4
сушени
домати
-
1
голям
розов домат
-
400
мл
доматен сос
-
1
пак паста
фарфале
Начин на приготвяне
1. На дъното на тавичка слагаме зехтин, нарязаните на шайби пресни домати и нарязани на парченца сушени домати. Добавяме скилидките чесън, нарязани на дължина, подправките и доматения сос. Слагаме в загрята фурна на 200 градуса, докато сместта започне да се сгъстява и се получи лек загар по краищата на тавичката.
2. Сваряваме пастата в подсолена вода, според указанията и я прецеждаме.
3. Когато сосът е изпечен, добавяме прецедената паста разбъркваме добре. Добавяме нарязаната на парчета моцарела. Сервираме с настърган кашкавал и пресен босилек.