Продукти
-
850
мл
бяло вино
-
200
мл
зехтин
-
3
скилидки
чесън
-
150
г
бадеми
обелени и опечени
-
300
г червени
скариди
-
450
г
домати
-
440
г
черни спагети
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
4
листа от
мента
(прясна)
Начин на приготвяне
- В тиган загряваме половината от зехтина и запържваме скаридите с една скилидка чесън.
- Заливаме с бялото вино и добавяме доматите, които предварително сме нарязали на кубчета. Добавяме сол и черен пипер, и готвим около 10 минути.
- Отделно, помагайки си с миксер, подготвяме смес от счуканите бадеми, босилек, мента и останалият чесън.
- Добавяме останалия зехтин и разбъркваме сместа, докато стане на крем, посоляваме на вкус със сол и черен пипер.
- Сваряваме спагетите в тенджера със солена вода.
- Прецеждаме ги добре и ги прехвърляме в тигана с доматения сос и скаридите. Добавяме крема и разбъркваме добре.
- Сервираме веднага.