Бананов мус с извара

Продукти

  • 50 г захар
  • 1 щипка сол
  • 1 пакетче желатин
  • 3 яйца
  • 200 г извара
  • 3 банана
  • 180 г кисело мляко
  • 1 щипка канела

Начин на приготвяне

  1. Пасираме бананите на гъсто пюре. 
  2. Разтваряме желатина за 20 минути в малко вода. След това го разбиваме в купа с киселото мляко и изварата, добавяме и захарта. Оставяме сместа да стегне в хладилника за около 15 минути. 
  3. В друга купа разбиваме с миксер белтъците като прибавяме към тях щипка сол. 
  4. Постепенно добавяме и пюрираните банани заедно с канелата. 
  5. След това внимателно смесваме белтъчната смес с желатиновата смес.
  6. Изсипваме в купички или чаши, гарнираме с плод по избор и сервираме.