Продукти
-
1
скилидка
чесън
-
1
малка
люта чушка
-
1
глава
лук шалот
-
10
гр.
джинджифил
-
2
моркова
-
3
картофа
-
600
гр.
тиква
-
200
гр.
кокосово мляко
-
2
с.л.
олио
-
400
гр.
зеленчуков бульон
-
лимонова трева
-
4
с.л.
соев сос
Начин на приготвяне
1. Обелваме, почистваме и нарязваме на кубчета тиквата, картофите и морковите. Джинджифила, лука и чесъна – също почистваме и нарязваме ситно.
2. Почистваме лютото чушле от семки и също го нарязваме ситно. Задушаваме зеленчуците в олиото, когато омекнат, ги заливаме със зеленчуковия бульон, заедно с лимоновата трева.
3. Варим ги до омекване, когато са готови, отстраняваме супата от огъня, махаме лимоновата трева и прибавяме кокосовото мляко.
4. Пасираме до крем и подправяме със соевия сос.