Close search

Млечен крем с брашно

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Млечен крем с брашно photo-credit Вкусен млечен крем с брашно

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В подходящ съд слагаме млякото на котлона, да заври.
  2. В купа разбиваме жълтъците със захарта. 
  3. "Размиваме" брашното с малко вода и го добавяме към жълтъците. Взимаме 1 ч.ч. от топлото мляко и го добавяме като разбъркваме внимателно.
  4. Сместа добавяме внимателно и с непрекъснато разбъркване, към млякото на котлона.
  5. Бъркаме докато се сгъсти. Добавяме ванилията.
  6. След като свалим от котлона добавяме маслото и по желание разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме внимателно. Ако сместа е много гореща, има опасност белтъците да се пресекат.
  7. Изсипваме крема в студени купички.
  8. По желание, преди сервиране поръсваме с настърган шоколад. 
Още от : десерти

3 Коментара

  1. Small
    Анонимен

    Мака ми правеше този крем на времето, но оствяше крема да стане леко топъл /не горещ/ и тогава добавяше белтъците разбити на пяна беше невероятно вкусен и пухкав, ставаше дори като крем за торти домашни разбира се.

  2. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Здравейте, Анонимен!
    Ако белтъците се прибават към гореща смес, има опасност да се пресекат. Можете да получите вкусен крем и без да ги добавяте.

  3. Small
    Анонимен

    Крема ми не се получи. Изглеждаше добре преди да сложа белтъците. Лично аз, по несполучлив опит за крем не съм имала...

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK