Млечен крем с брашно

Продукти

  • 1 пак. ванилия
  • 65 г масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 7 с.л. брашно
  • 4 яйца
  • 1 литър прясно мляко

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large mlechen krem s brashno

Начин на приготвяне

  1. В подходящ съд слагаме млякото на котлона, да заври.
  2. В купа разбиваме жълтъците със захарта. 
  3. "Размиваме" брашното с малко вода и го добавяме към жълтъците. Взимаме 1 ч.ч. от топлото мляко и го добавяме като разбъркваме внимателно.
  4. Сместа добавяме внимателно и с непрекъснато разбъркване, към млякото на котлона.
  5. Бъркаме докато се сгъсти. Добавяме ванилията.
  6. След като свалим от котлона добавяме маслото и по желание разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме внимателно. Ако сместа е много гореща, има опасност белтъците да се пресекат.
  7. Изсипваме крема в студени купички.
  8. По желание, преди сервиране поръсваме с настърган шоколад.