Зимен сладкиш с ябълки и канела |
|
Продукти
|
Време: 40
|
Начин на приготвяне1. Сладкишът с ябълки и канела се приготвя без брашно, а с галета. Ако имате останал стар хляб, трябва да го изпечете във фурната и след като изстине да го смелите в блендер, за да получите галета. 2. Яйца и захарта се разбъркват с тел или миксер на ниска скорост до получаване на лека пяна. Добавяме останалите течни продукти - прясното мляко и олиото. Разбъркваме се до получаване на хомогенна смес. 3. Сухите съставки се смесват и ги обавяме към течните. След това се настъргваме ябълките и също ги прибавяме. Цялата смес се изсипва в тавичка с размер 20х25 см., предварително намазана с олио и поставена хартия за печене. 4. Сладкишът се изпича на 170 градуса за около 25 минути. Проверява се дали е готов с клечка за зъби. 5. След като изстине поръсваме с пудра захар. |