Зеленчукови тиганици
Продукти
-
500
г
картофи
-
1
щипка
сол
-
1
ч.ч.
олио
за пържене
-
3
стръка
магданоз
-
3
стръка
копър
-
8
с.л.
брашно
-
2
яйца
-
1
чушка
-
2
моркова
-
1
тиквичкa
Начин на приготвяне
- Обелваме и настъргваме на едро ренде картофите, морковите и тиквичката. Поставяме ги в голяма купа.
- Почистваме и нарязваме на стино чушката, копъра и магданоза, и ги прибавяме към останалите зеленчуци.
- Яйцата разбиваме едно по едно, заедно с брашното и щипка сол. Добавяме ги към зеленчуковата смес и разбъркваме добре.
- В тиган слагаме малко от мазниата и го загряваме хубаво. Слагаме по 1 с.л. от сместа и я изтъняваме внимателно.
- Пържим тиганиците от двете страни, за около 4-5 минути. Поставяме ги върху кухненска хартия за да се изцедят от мазнината.
- Сервираме с гарнитура от кисело мляко.