Зеленчукова супа в японски стил

Продукти

  • 2 ч.л. захар
  • 2 л. зеленчуков бульон
  • 120 мл соев сос
  • 14 гр. царевично нишесте
  • 10 мл соево масло
  • 20 мл сусамово масло
  • 160 гр. пресен лук
  • 240 гр. тофу
  • 160 гр. гъби шийтаке
  • 160 гр. моркови
  • 300 гр. ряпа
  • 30 мл вода

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large kikkoman 8

Начин на приготвяне

1. Обелваме ряпата и морковите и ги нарязваме на филийки с дебелина около 2 мм. Отрязваме стъблата на гъбите шийтаке и ги нарязваме наполовина. Измиваме пресния лук и го нарязваме и него на тънки ивици. Допълнително нарязваме и тофуто.

2. Изсипваме сусамовото и соевото масло в тиган и ги загряваме до по-висока температура, така че добавяйки ряпата, морковите и гъбите да се запържат за малко. Добавяме зеленчуковия бульон /или водата, ако сте използвали нея/ и оставяме да заври. Допълнително прибавяме и соевия сос и захарта.

3. Отделно смесваме царевичното брашно и вода в купа и ги използваме за сгъстяване на течността, която сме получили до момента.

4. За финал добавяме тофуто и пресния лук и оставяме супата отново да заври.