Зеле с кренвирши

Продукти

  • червен пипер на вкус
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 10 г дафинов лист
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 зелка
  • 400 г кренвирши
  • 2 домата обелени

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large zele s krenvirshi

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме настъргания лук и нарязаните на ситно моркови в малко зехтин и вода. Добавяме дафиновия лист и пиперите.
  2. Нарязваме на ситно измитата и почистена зелка и посоляваме. Задушаваме и зелето в тенджерата с много малко вода. 
  3. Оставяме да ври на слаб огън около 10-15 минути и след това добавяме нарязания на ситно обелен домат и нарязаните кренвирши.
  4. Оставяме за още 20-30 минути.

Съвет: 

По желание, може да го сложим зелето с кренвирши в тава и да го запечем около 20 минути. В този случай, след като добавим доматите и кренвиршите, ги варим 10 минути и останалите 20 минути ги печем.