Продукти
-
червен пипер
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
10
г
дафинов лист
-
1
глава
лук
-
2
моркова
-
1
зелка
-
400
г
кренвирши
-
2
домата
обелени
Начин на приготвяне
- Задушаваме настъргания лук и нарязаните на ситно моркови в малко зехтин и вода. Добавяме дафиновия лист и пиперите.
- Нарязваме на ситно измитата и почистена зелка и посоляваме. Задушаваме и зелето в тенджерата с много малко вода.
- Оставяме да ври на слаб огън около 10-15 минути и след това добавяме нарязания на ситно обелен домат и нарязаните кренвирши.
- Оставяме за още 20-30 минути.
Съвет:
По желание, може да го сложим зелето с кренвирши в тава и да го запечем около 20 минути. В този случай, след като добавим доматите и кренвиршите, ги варим 10 минути и останалите 20 минути ги печем.