Продукти
-
1
желатин
-
1
ч.л.
ванилия
-
2
с.л.
мед
-
0,3
ч.ч.
кокосово масло
, (разтопено)
-
0,3
ч.ч.
ябълково пюре
-
1
с.л.
лимонова кора
, прясно настъргана
-
0,3
ч.ч.
лимонов сок прясно изцеден
-
0,3
ч.л.
куркума (за оцветяване)
-
0,3
ч.л.
морска сол
-
0,8
ч.л.
сода
за хляб
-
1
ч.л.
лимонтузу
-
0,3
ч.ч.
кокосово брашно
-
0,3
ч.ч.
арарут брашно
-
за глазурата:
-
0,3
ч.
арарут брашно
-
2
с.л.
мед
-
1,5
с.л.
лимонов сок
, прясно изцеден
|
Време: 50 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- За сладките: В малка купа смесваме сухите съставки: кокосовото брашно, арарут брашното, солта, лимонтузуто и содата.
- В голяма купа или миксер правим еднородна смес от ябълковото пюре, кокосовото масло, лимоновата кора, меда и ванилията.
- Смесваме 1 супена лъжица желатин с 1 супена лъжица хладка вода. Добавяме 2 супени лъжици вряла вода. Разбъркваме, докато сместа се разтвори напълно и стане пенлива.
- Добавяме желатина в миксера и разбиваме на средна степен.
- Добавяме сухите съставки в миксера и разбиваме на умерена степен.
- Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, и докато станат златисто-кафяви около ръбовете и леко твърди на пипане. Изчакваме да изстинат.
- За глазурата: смесваме всички съставки и разбъркваме добре. Поръсваме върху изстиналите бисквитки с помощта на лъжица.
- Оставяме бисквитите на стайна температура, ако искаме да са по-пухкави и меки, или в хладилник, за да станат по-твърди и стегнати.
* Рецептата е адаптирана от empoweredsustenance.com
|