Продукти
-
4
стръка прясна
мащерка
-
4
стръка пресен
розмарин
-
4
скилидки
чесън
-
5
с.л.
зехтин
-
3
с.л.
ябълков оцет
-
сол
-
800
г
картофи
Начин на приготвяне
1. Обелваме и нарязваме картофите на едри парчета. Сваряваме в подсолена вода за 10 мин.
2. Намазваме тавичка със зехтин, слагаме картофите и ги посоляваме и ги запичаме за около 30 мин. на 180 градуса докато омекнат.
3. Приготвяме дресинг от оцета, зехтина, счукания чесън. Изваждаме картофите, можем да ги натиснем леко с вилица, за да могат да поемат повече от дресинга.
4. Поливаме ги с приготвения дресинг, слагаме прясната мащерка и розмарин и запичаме до златисто.