Запечени картофи с кашкавал и сирене
|
Продукти
-
1
глава
лук
-
180
г
кашкавал
-
400
мл
заквасена сметана
-
50
г
топено сирене
, нарязано
-
120
г
краве сирене
, натрошено
-
500
г
картофи
, сварени
-
6
г
розмарин
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
|
Време: 65 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Обелваме и измиваме лука. Него и картофите, нарязваме на филийки. Поставяме ги в купа и добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре.
- В друга купа смесваме сирената със сметаната и разбъркваме добре.
- В тава поставяме нарязаните картофи и лук, и ги смесваме със сметаната и сирената.
- Разбъркваме внимателно и разстиламе в тавата.
- Добавяме настъргания кашкавал и розмарина. Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна.
- Печем до златисто (около 45-50 минути).
- По желание, преди сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.
|