Продукти
-
3
скилидки
чесън
-
4
печени
червени чушки
-
зехтин
-
босилек
-
5
с.л.
олио
-
1
глава лук
-
риган
-
сол
-
черен пипер
-
250
г
моцарела
-
4
патладжана
-
4
домата
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме патладжаните по дължина като ветрило. Отрязваме дръжките. Посоляваме и оставяме да се изцедят, доколкото е възможно.
2. Загряваме мазнината и задушаваме ситно нарязания лук и чесън с малко вода, сол и черен пипер. Добавяме ригана и обелените и нарязани на кубчета домати. Почистваме изпечените червени чушки и ги нарязваме на лентички и добавяме в соса. Готвим около 5-8 мин.
3. Намасляваме тавичка и нареждаме патладжаните като ветрило. Поливаме с доматения сос, поръсваме със зехтин и слагаме в предварително загрята фурна и печем около 30-40 мин. на 200 градуса. Преди да ги извадим, поставяме кръгчета моцарела, за да се запекат.
4. Гарнираме с листенца пресен босилек.