Продукти
-
100
мл
бульон
-
100
гр
доматено пюре
-
1
стрък
праз лук
-
400
гр
кайма смес
-
1
глава
карфиол
-
100
гр
заквасена сметана
-
200
гр
кашкавал
-
сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Измиваме карфиола и го накъсваме на розички. Бланшираме го за 1-2 мин.
2. Задушаваме праз лук нарязан на колелца с малко олио и сол. Добавяме и каймата и задушаваме.
3. Разбъркваме сметаната, бульона и доматеното пюре. Добавяме сол и черен пипер. Изсипваме в тавичка заедно със задушения лук и кайма.
4. Подреждаме розичките карфиол и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем на умерена фурна около 30 мин.