Заешко задушено с чоризо

Продукти

  • 220 г моркови
  • 180 г целина
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 50 г брашно
  • 1 заек (около 1 кг)
  • 100 г чоризо
  • 1 ч.л. мащерка
  • 0,5 ч.л. сос "уорчестър"
  • 1 щипка универсална подправка
  • 1,5 л бульон - пилешки
  • 5 картофа
  • бял пипер на вкус

Време: 95 мин.
Ниво: средно

Large zaeshko zadusheno s chorizo

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на големи парчета, овалва се в брашно и се оставя настрана заедно с останалото брашно. 
  2. Зеленчуците (без картофите) се нарязват и се поръсват с останалото брашно, след което се слагат в дълбока тенджера и се разбъркват. 
  3. Добавя се чесънът, мащерката и универсалната подправката, след което се разбърква отново. Добавя се и сосът Уорчестър. 
  4. Парчетата чоризо и нарязаните картофи се задушават. Добавят се месото и бульонът, след което се разбърква. 
  5. Готви се бавно на средна към ниска температура. Когато месото е готово, лесно ще се къса с вилица. 
  6. Преди сервиране се поръсва с бял пипер.