Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
1
скилидка
чесън
-
2
ч.ч.
бульон
, зеленчуков
-
1
кг
картофи
-
300
г
лук
-
1
кг
заешко
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме заека, измиваме го и го накисваме във вода за 2 часа.
- В сгорещена мазнина запържваме по 10 минути от двете страни месото.
- Изсипваме зеленчуковия бульон и оставяме да заври.
- Добавяме нарязания на ситно лук и пържим до златисто. Разбъркваме и оставяме за още 15 минути.
- Добавяме картофите и чесъна. Разбъркваме и оставяме за още десет минути.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- По желание, поръсваме с малко риган.
- Сервираме горещо.