Задушено говеждо месо с червено вино
|
Продукти
-
1
кг
пържоли от говеждо
, нарязана на малки парчета
-
180
г
бекон
, нарязан
-
2
с.л.
олио
-
2
глави
лук
, нарязани
-
2
моркова
-
3
картофа
-
1
с.л.
брашно
-
300
мл
червено вино
-
300
мл
телешки бульон
-
2
с.л.
соев сос
-
100
г
гъби
-
1
ч.л.
риган
-
4
с.л.
магданоз
, нарязан
|
Време: 130 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 160 градуса.
- Изпичаме бекона и в същия тиган запържваме пържолата, като добавяме олио или масло, ако преценим, че е необходимо.
- След което на слаб огън запържваме лук до златисто. Добавяме морковите и картофите, готвим за около 2 минути.
- Разбъркваме брашното с малко количество от виното, след което се добавят в тигана с останалото вино и соевия сос.
- Разбъркваме до кипване и докато не се сгъсти.
- Добавяме гъбите и билките, покриваме всичко плътно и оставяме да се готви във фурната за два часа или докато месото омекне.
- След като е готово поръсваме със ситно нарязания магданоз и сервираме.
|