Задушени калмари

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер смлян
  • 0,5 ч.л. сол
  • 60 гр. зелен боб от консерва
  • 3 с.л. олио
  • 2 ч.л. брашно
  • 2 с.л. сметана
  • 500 гр. калмари
  • 1 връзка пресен лук

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large zadusheni kalmari

Начин на приготвяне

  1. Почистваме калмарите, измиваме ги и леко ги начукваме. Нарязваме ги на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги изпържваме в сгорещеното олио.
  2. Добавяме едро нарязания лук, зеленият боб, посипваме с брашното и запържваме няколко минути.
  3. Поставяме сместа в тенджера, добавяме малко вода и сметаната, похлупваме с капак и задушаваме 15-20 минути. 
  4. Сервираме топли.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).