Задушена сьомга в сметанов сос
|
Продукти
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.ч.
сметана
, нискомаслена
-
4
ч.л.
каперси
, изплакнати
-
2
с.л.
лимонов сок
-
1
лук
, нарязан на ситно
-
2
ч.л.
зехтин
, екстра върджин
-
1
ч.ч.
бяло вино
, сухо
-
450
г
сьомга
, без кожа
-
1
с.л.
копър
, нарязан на ситно
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Поставяме сьомгата в голям тиган. Добавяме половината от виното и достатъчно вода, за да се покрие рибата. Оставяме да заври на силен огън. Намаляме силата на котлона, за да покъкри ястието.
- Обръщаме сьомгата, покриваме съда и варим 5 минути. Сваляме от огъня.
- Междувременно, загряваме зехтина в тиган на средна температура. Добавяме лука и го задушаваме за около минута, като непрекъснато разбъркваме, докато стане ароматен.
- Добавяме останалото вино и варим още минута-две. Добавяме лимоновия сок и каперсите, и готвим още една минута. Отстраняваме от огъня и разбъркваме със сметаната и солта.
- Преди сервиране, гарнираме сьомгата със соса и пресния копър.
|