Продукти
-
2
с.л.
сметана
-
100
мл.
бяло вино
-
1
с.л.
оцет
-
1
глава
лук
-
1
бр.
сьомга
филе
-
150
г
рукола
-
1
с.л.
зехтин
-
0,5
с.л.
лимонов сок
прясно изцеден
Начин на приготвяне
- В съд с капак, задушаваме сьомгата заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната.
- Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно.
- Варим соса още около 3 минути и го сервираме отделно от филето.
- Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и лимоновия сок. Разбъркваме добре.
- Сервираме сьомгата заедно с руколата.
- По желание, може да добавим и малко царевица (от консерва) и няколко сушени домата.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).