Задушена сьомга с рукола

Продукти

  • 2 с.л. сметана
  • 100 мл. бяло вино
  • 1 с.л. оцет
  • 1 глава лук
  • 1 бр. сьомга
    филе
  • 150 г рукола
  • 1 с.л. зехтин
  • 0,5 с.л. лимонов сок
    прясно изцеден

Начин на приготвяне

  1. В съд с капак, задушаваме сьомгата  заедно с нарязания лук, оцета, виното и сметаната. 
  2. Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно. 
  3. Варим соса още около 3 минути и го сервираме отделно от филето.
  4. Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и лимоновия сок. Разбъркваме добре.
  5. Сервираме сьомгата заедно с руколата.
  6. По желание, може да добавим и малко царевица (от консерва) и няколко сушени домата.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).