Продукти
-
1
скилидка
чесън
-
200
г
кисело мляко
-
800
г
вода
-
0,5
с.л.
оцет
-
сол
на вкус
-
3
г
червен пипер
-
1
с.л.
масло
-
6
яйца
-
2
стръка
копър
, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- В тенджера загряваме водата, заедно с малко сол и оцета.
- След като заври преместваме тенджерата от котлона и във водата счукваме яйцата.
- Връщаме тенджерата на котлона и след няколко минути изваждаме яйцата с помощта на решетъчна лъжица.
- В тиган загряваме маслото и червения пипер, и ги разбъркваме.
- Сервираме яйцата в подходяща чиния и ги заливаме с разбитото със счукания чесън кисело мляко и след това с мазнината.
- Поръсваме със ситно нарязания пресен копър и сервираме.