Яйца по панагюрски с кисело мляко

Продукти

  • 1 скилидка чесън
  • 200 г кисело мляко
  • 800 г вода
  • 0,5 с.л. оцет
  • сол
    на вкус
  • 3 г червен пипер
  • 1 с.л. масло
  • 6 яйца
  • 2 стръка копър
    , ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. В тенджера загряваме водата, заедно с малко сол и оцета. 
  2. След като заври преместваме тенджерата от котлона и във водата счукваме яйцата. 
  3. Връщаме тенджерата на котлона и след няколко минути изваждаме яйцата с помощта на решетъчна лъжица. 
  4. В тиган загряваме маслото и червения пипер, и ги разбъркваме. 
  5. Сервираме яйцата в подходяща чиния и ги заливаме с разбитото със счукания чесън кисело мляко и след това с мазнината. 
  6. Поръсваме със ситно нарязания пресен копър и сервираме.