Ягодово суфле

Продукти

  • 50 г брашно
  • 30 г масло
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 150 мл. сметана
  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 500 г ягоди
    пресни
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и поръсваме ягодите със 70 г от захарта и ги оставяме да престоят така докато попият.
  2. След това отцеждаме ягодовия сок.
  3. В купа разбиваме жълтъците с останалата захар. Добавяме брашното пресято с бакпулвер и ванилия, сметаната и солта.
  4. Отцеденият по-рано ягодов сок смесваме с белтъците разбити на сняг. 
  5. Смесваме двете купи и разбиваме до хомогенност.
  6. Изсипваме във формички и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 10 минути.