Продукти
-
50
г
брашно
-
30
г
масло
-
1
бакпулвер
-
1
ванилия
-
150
мл.
сметана
-
3
яйца
-
150
г
захар
-
500
г
ягоди
пресни
-
1
щипка
сол
Начин на приготвяне
- Почистваме и поръсваме ягодите със 70 г от захарта и ги оставяме да престоят така докато попият.
- След това отцеждаме ягодовия сок.
- В купа разбиваме жълтъците с останалата захар. Добавяме брашното пресято с бакпулвер и ванилия, сметаната и солта.
- Отцеденият по-рано ягодов сок смесваме с белтъците разбити на сняг.
- Смесваме двете купи и разбиваме до хомогенност.
- Изсипваме във формички и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 10 минути.