Продукти
-
1
пак.
ванилия
-
1
яйце
-
50
г
какаово масло
-
50
г
краве масло
-
250
мл.
прясно мляко
-
100
г
кафява захар
-
100
г
овесени ядки
-
10
г
бакпулвер
-
0,5
ч.л.
сол
-
160
г
брашно
-
160
г
ягоди
, нарязани на малки парчета
-
1
пак.
ванилия
-
ягоди
, разрязани на две - за декорация
-
100
г
пудра захар
, пресята
-
60
г
краве масло
, меко
-
350
г
крем сирене
Филаделфия
-
за крема:
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното със солта и бакпулвера в голяма купа. Добавяме овесените ядки и захарта. Разбъркваме добре.
- В малка касерола смесваме кравето и какаовото масло. Загряваме ги докато се разтопят.
- Отделно разбиваме яйцето с телена бъркалка. Добавяме прясното мляко, разтопените масла и ванилията.
- Течните съставки добавяме към сухите. Разбъркваме за кратко, докато всички продукти се смесят. Добавяме ягодите и отново разбъркваме сместа за кратко.
- Получената смес разпределяме във формички за мъфини и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, за 30 минути.
- След като ги извадим от фурната ги оставяме да се охладят за 10 минути.
- През това време приготвяме крема като разбиваме крем сиренето с маслото докато се образува пухкав крем. Добавяме пудрата захар и ванилията.
- Разбиваме добре.
- Получения крем пълним в сладкарски пош и нанасяме върху охладените мъфини. Отгоре поставяме по една половинка ягода.