Начин на приготвяне
- За блата: Смилваме добре бисквитите заедно с бадемите в кухненски робот или чопър. Добавяме разтопеното масло, меда и ванилията.
- Отново разбиваме добре, до хомегенна смес. Изсипваме в тава с отлепящо се дъно, като изравняваме и пристискаме добре да се разпредели равномерно сместта.
- Поставяме в хладилника за около час.
- За крема: Потапяме желатина във водата и оставяме да набъбне.
- Смесваме ванилията се със сметаната и ги загряваме на умерен огън, докато сметаната заври.
- Когато заври, отстраняваме от огъня и оставяме настрана за 1-2 минути.
- След това я прецеждаме и към нея добавяме накиснатия желатин.
- Разбъркваме, докато желатинът се разтопи.
- Смиламе ягодите в кухнески робот или чопър.
- Разбиваме цеденото мляко с меда.
- В купа постепенно смесваме цеденото кисело мляко, вече смлените ягоди и сметановата смес с желатина. Разбъркваме добре, до хомегенност и изсипваме върху вече изстиналия бисквитен блат.
- Поставяме в хладилник за 12 часа.
- По желаение, преди сервиране гарнираме със сметана на спрей и пресни ягоди.
|