Продукти
-
5
г
канела
-
2
пакетчета
бакпулвер
-
50
мл
олио
-
3
ябълки
-
3
яйца
-
250
г
захар
-
400
г
брашно
Начин на приготвяне
- Разбиваме хубаво яйцата със захарта. Към тях прибавяме олиото и канелата.
- След това смесваме брашното с бакпулвера и канелата. Пресяваме и ги прибавяме към яйчената смес. Разбъркваме добре до получаването на гладка смес.
- Обелваме (по желание) и нарязваме ябълките ,и ги прибавяме към сместа.
- Сместа изсипваме в тава или кексова форма предварително намазана с олио.
- Върху още суровата смес поставяме резени ябълка.
- Печем в предварително загрята на 160-170 фурна, около 50 минути.
- Гарнираме с пудра захар и по желание, декорираме с бишкоти.