Продукти
-
1
патладжан
-
3
с.л.
зехтин
-
3
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
5
бр.
гъби
-
0,5
тиквичкa
-
1
червена чушка
-
2
домата
-
2
стръка
магданоз
-
1
ч.л.
мащерка
-
1
к.л.
сол
-
1
щипка
черен пипер
-
1
ч.л.
червен пипер
-
15
г
пармезан
Начин на приготвяне
- Патладжанът се разрязва на половина по дължина или под формата на пънче.
- Част от вътрешността се издълбава, за да има място за пълнежа.
- В тиган за сос се слага малко мазнина и се сотират чесънът и лукът, добавят се гъбите, тиквичките, чушките и "месото" на патладжана. Сотира се за няколко минути.
- Добавят се доматите, магданозът, мащерката, солта, черният и червеният пипер. Запържва се за още една минута.
- Плънката се разпределя по равно за двете половини на патладжана. Поръсва се с пармезан.
- Печете на 200 градуса за около 20 минути или докато плънката се запече.