Продукти
-
сол
на вкус
-
1
връзка
магданоз
-
3
скилидки
чесън
счукан
-
3
домата
-
4
моркова
-
2
глави
лук
-
1
кг.
картофи
-
4
тиквички
-
черен пипер
на вкус
-
1,5
ч.ч.
сирене
натрошено
- за заливката:
-
1
кофичка
кисело мляко
-
2
яйца
Начин на приготвяне
- Загряваме мазнината в тавичката. През това време в купа смесваме и разбъркваме нарязаните на кръгчета тиквички, лук, морковите, доматите,счукания чесън, магданоза,черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в тавичката и запичаме докато омекнат зеленчуците.
- Намазняваме друга тавичка. Нареждаме половината картофи. Слагаме половината смес със тиквички. Поръсваме със сирене. Нареждаме останалата половина от картофите и тиквичките. Поръсваме със сиренето. Доливаме малко гореща вода и слагаме във фурната.
- Печем докато картофите омекнат .
- Разбиваме яйцата и киселото мляко. Заливаме мусаката.
- Печем в умерена фурна (180 градуса), докато заливката придобие златист цвят.