Туршия от печени чушки

Продукти

  • 2 връзки магданоз
  • 3 глави чесън
  • 1 ч.ч. олио
  • 4 кг. червена капия
  • за маринатата:
  • 80 г сол
  • 200 мл. вода
  • 400 мл. оцет
  • 100 г захар

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large turshiya ot pecheni chushki

Начин на приготвяне

  1. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги заливаме с предварително приготвената кипната марината.
  2. Оставяме ги така около 2-3 часа.
  3. Всяка чушка потапяме в олио и подреждаме в буркан,  като между чушките поставяме нарязани скилидките чесън и магданоза.
  4. Затваряме бурканите и стерилизираме 5 минути.