Продукти
-
10
бр.
бахар
, зърна
-
2
с.л.
сол
-
6
с.л.
оцет
-
2
кг
моркови
-
1
с.л.
захар
-
8
скилидки
чесън
-
2
връзки
копър
, сушен
Начин на приготвяне
- Бейби морковчетата се измиват. Ако се използват обикновени моркови, се разрязват на три.
- На дъното на литров буркан се слагат 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар.
- Морковите се слагат в бурканите. На котлона се загрява саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налива се от нея във всеки буркан.
- Бурканите се затварят добре със здрави капачки и се преваряват за 10-15 минути.
- Държат се 1 седмица на тъмно и топло, като от време на време се обръщат с капачките надолу.