Цяло печено пиле с бира и розмарин |
|
Продукти
|
Време: 70
|
Начин на приготвяне1. Измиваме пилето и го подсушаваме. Осоляваме го и поръсваме с черен пипер. Намазваме пилето с масло и подпъхваме и под кожата. 2. Слагаме целия лимон в пилето и го слагаме в тавичка. Наливаме бирата отстрани и добавяме и малко олио. Накъсваме пресния розмарин и го слагаме върху пилето. 3. Завиваме тавичката с фолио и го задушаваме около 45-50 мин. на 200 градуса. След това махаме фолиото и печем до зачервяване още около 30-40 мин. Междувременно поливаме с лъжица от соса по време на печенето. 4. Сервираме с гарнитура задушени картофи и зелена салата. По желание разрязваме лимона от пилето и изцеждаме и поливаме месото при сервиране. |