Продукти
-
200
мл
бира
-
70
г
масло
-
черен пипер
-
сол
-
3
стръка пресен
розмарин
-
1
цяло
пиле
-
50
мл
олио
-
1
лимон
Начин на приготвяне
1. Измиваме пилето и го подсушаваме. Осоляваме го и поръсваме с черен пипер. Намазваме пилето с масло и подпъхваме и под кожата.
2. Слагаме целия лимон в пилето и го слагаме в тавичка. Наливаме бирата отстрани и добавяме и малко олио. Накъсваме пресния розмарин и го слагаме върху пилето.
3. Завиваме тавичката с фолио и го задушаваме около 45-50 мин. на 200 градуса. След това махаме фолиото и печем до зачервяване още около 30-40 мин. Междувременно поливаме с лъжица от соса по време на печенето.
4. Сервираме с гарнитура задушени картофи и зелена салата. По желание разрязваме лимона от пилето и изцеждаме и поливаме месото при сервиране.