Царска туршия

Продукти

  • 2 глави целина
  • 3 кг. камби
  • 2 връзки магданоз
  • 2 моркова
  • 2 глави чесън
  • 3 глави карфиол
  • за маринатата:
  • 1 ч.ч. олио
  • 1,5 литър вода
  • 1,5 литър оцет
  • 1 ч.ч. сол
  • 2 ч.ч. захар
    или мед, по избор
  • дафинов лист
  • бахар
  • черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на парчета зеленчуците.
  2. Разбъркваме ги добре.
  3. Смесваме и сваряваме продуктите за маринатата.
  4. Заливаме зеленчуците с врялата марината, бъркаме ги 5-6 минути, отцеждаме ги и ги подреждаме в буркани.
  5. Бурканите доливаме с изстиналата марината.
  6. Съхраняваме ги на студено място.