Продукти
-
2
глави
целина
-
3
кг.
камби
-
2
връзки
магданоз
-
2
моркова
-
2
глави
чесън
-
3
глави
карфиол
- за маринатата:
-
1
ч.ч.
олио
-
1,5
литър
вода
-
1,5
литър
оцет
-
1
ч.ч.
сол
-
2
ч.ч.
захар
или мед, по избор
-
дафинов лист
-
бахар
-
черен пипер
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на парчета зеленчуците.
- Разбъркваме ги добре.
- Смесваме и сваряваме продуктите за маринатата.
- Заливаме зеленчуците с врялата марината, бъркаме ги 5-6 минути, отцеждаме ги и ги подреждаме в буркани.
- Бурканите доливаме с изстиналата марината.
- Съхраняваме ги на студено място.