Начин на приготвяне
- Сипваме кафето в тенджера и прибавяме маслото и захарта, които разтапяме на умерен огън.
- Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме настъргания шоколад.
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с.л. какао.
- Изсипваме брашнената в шоколадовата смес и разбъркваме до еднородност.
- Добавяме яйцата и разбъркваме тестото още веднъж.
- Намасляваме форма за торта (с диаметър 18 см.) и я застиламе с хартия за печене.
- Изсипваме половината от тестото.
- Отгоре нареждаме малините и ги покриваме с останалото тесто.
- Печем тортата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 50 минути.
- За глазурата: Внимателно разбиваме сметаната със захарта.
- Прибавяме ванилията и отново разбиваме леко.
- Глазурата изливаме върху леко поизстиналата торта и отгоре нареждаме малините.
|