Продукти
-
350
г
шоколад
-
1
щипка
сол
-
1
лимон
кората
-
2
с.л.
олио
-
140
г
масло
-
0,5
ч.ч.
прясно мляко
-
200
г
маково семе
-
1
ванилия
-
1
ч.ч.
захар
-
3
яйца
-
1
ч.л.
бакпулвер
-
1
ч.ч.
брашно
-
50
г
бадеми
натрошени
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, ванилията и солта.
- В отделна купа разбиваме яйцата и захарта, докато побелеят и увеличат обема си.
- След това добавяме маковото семе и настърганата кора от лимона към яйчената смес. Разбъркваме дбре и постепенно прибавяме брашното и млякото.
- Разбъркваме внимателно, до получаването на еднородна смес. Добавяме разтопеното и охладено масло и олиото, и отново разбъркваме.
- Застиламе тавата с хартия за печене или я намасляваме с малко масло. Изсипваме сместа и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади напълно.
- През това време разтапяме шоколада на водна баня.
- След като се охлади напълно, намазваме обилно с разтопения шоколад и поръсваме с натрошени бадеми.