Торта "Павлова" с какао и малини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Включваме фурната на 100 градуса, за да загрее добре (горен и долен реотан). 
  2. Застиламе кръгла тава с хартия за печене и с молив очертаваме кръг с диаметър около 22-23 см.
  3. Разбиваме белтъците на сняг.
  4. Постепенно добавяме захарта, като не спираме да разбиваме, до пълното й разтваряне.
  5. След това прибавяме нишестето, какаото, оцета и ванилията, и отново разбиваме добре. 
  6. Изсипваме белтъчната смес в очертания кръг и я оформяме с лъжица, като в центъра на блата правим нещо като легло (вдлъбнатина ) за крема и ягодите.
  7. Поставяме в предварително загрятата на 100 градуса фурна и печем (сушим) около 1 час и 20 минути (като внимаваме да не прегорят белтъците, ако е необходимо намаляваме градусите и поставяме на по-ниска степен на решетката на фурната).
  8. След като белтъците са готови, изключваме фурната, отваряме леко вратичката й и оставяме блата да изстине вътре.
  9. Приготвяме крема, като смесим и разбъркаме добре сметаната със захарта и ванилията. 
  10. Почистваме, измиваме и изцеждаме добре малините.
  11. Сглобяваме тортата като изсипем крема в оформената вдлъбнатина на изстиналия белтъчен блат, а върху крема подреждаме малините.

Съвет:

Крема може да направим и с маскарпоне, като тогава сметаната ще е 100 мл. сладкарска, а сиренето - 400 г, захар - отново на вкус.