Продукти
- за сиропа:
-
1
ванилия
-
2
ч.ч.
вода
-
4
ч.ч.
захар
-
олио
"Олинеза", за пържене
- за тестото:
-
8
яйца
-
1
к.ч.
олио
"Олинеза"
-
270
г
брашно
-
500
г
вода
Начин на приготвяне
- Приготвяме варено тесто, като слагаме водата да заври заедно с олиото. След това, прибавяме пресятото брашно като бъркаме интензивно на огъня, с дървена лъжица, докато тестото се изглади и започне да се отделя от съда. Оставяме да поизстине, колкото да не е горещо на пипане. Слагаме първото яйце и бъркаме, докато се поеме от сместа напълно. След това слагаме второто, и така докато сместта поеме всичките осем яйца.
- Получената смес шприцоваме направо в сгорещеното олио за пържене. (Пържим ги в много олио). Формата и големината на толумбичките е по желание.
- След като изпържим толумбичките и поизстинат леко, ги сиропираме със сиропа, приготвен от 4 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вряща вода (като не е добре да се сгъстява много). Прибавяме ванилиятя и докато е горещ, сиропираме толумбичките.